Champix lääkkeen ominaisuudet

Champix kokemuksia

Champix kokemuksia

Varenikliini eli Champix-tuotenimellä kulkeva lääke on lääkefirma Pfizerin kehittämä tuote jolla pyritään vieroittumaan tupakasta. Lääkkeen tultua markkinoille se sai suurta hehkutusta uutena keinona tupakoinnin lopettamiseen, kuitenkin vuonna 2007 paljastui että lääke aiheuttaa vakavia sivuvaikutuksia käyttäjilleen ja Emea (Euroopan lääkeviranomainen) pakotti Pfizerin lisäämään tiedon näistä pakkauksen tuoteselosteeseen joulukuussa 2007. Helmikuussa 2008 USA:n lääkeviranomainen FDA alkoi protestoida lääkettä huomattuaan että tutkittaessa löytyi noin 500 tapausta jossa lääke oli aiheuttanut itsetuhoisia ajatuksia ja lisäksi 39 itsemurhaa.

FDA:n päätöksestä Champixin käyttö on kielletty lentokapteeneilta sekä ammattikuskeille on annettu kehotus lopettaa lääkkeen käyttö sivuvaikutusten johdosta. Champixin myynti romahtikin Yhdysvalloissa alkuhehkutuksen jälkeen lääkkeen todellisen luonteen paljastuttua. Luontaisesti USA:n ollessa kyseessä tästä on aiheutunut myös lukemattomia oikeusjuttuja Pfizeria vastaan, joissa perätään yritystä ottamaan vastuu tuotteestaan.

Miksi Champixia suositellaan?

Syy siihen minkä takia tällaista lääkettä sitten suositellaan onkin varsin perinteinen. Pfizerin ja USA:n kahden johtavan tupakkalääkärin suhteet ovat niin läheiset että kysymykset motivaatiosta suositella lääkettä ovat vähintäänkin kyseenalaiset. Tästä mainittakoon esimerkkinä että nämä herrat ovat suositelleet asiakkaille kahden vuoden mittaisia kuureja Pfizerin suositteleman 12 viikon sijaan. Lisäksi kyseinen tupakkalääkärikaksikko on valittu Pfizerin avainvaikuttajiksi jotka kiertävät luennoimassa lääkäreille tuotteen erinomaisuudesta ja yhdestä tällaisesta keikasta kumpikin kuittaa 900 dollarin kertakorvauksen.

Champix laihtuminen

Osa Champixin käyttäjistä on myös huomannut laihtuvansa kyseisen kuurin myötä, tämä johtunee myöskin lääkkeen aiheuttamista sivuvaikutuksista. Tupakointihalun mahdollisesti hävitessä useat käyttäjät ovat menettäneet myös ruokahalunsa. Yleisoloa on kuvailtu sumuiseksi mutta uniongelmat ovat samalla tulleet hyvin haasteelliseksi tekijäksi normaalielämään tottuneelle ihmiselle. Mielialaoireina useat käyttäjät ovat kertoneet että mielihyvää ei saa lääkkeen käytön aikana mistään, tämä pätee siis syömiseenkin ja tästä aiheutuu laihtumista. Fyysisinä sivuvaikutuksina ilmenee myös huimausta sekä alaselän kipuja.

Champix hinta

Champix ei ole mikään halpa lääke, tällä hetkellä kyseinen tuote maksaa Yliopiston apteekissa 112 kappaleen pakkauksessa (1mg per tabletti) 190,4 euroa.

Champix vaihtoehtoja

Lääkkeen käyttäjien Champix kokemuksien perusteella kannattaa siis harkita perusteellisesti onko valmis ottamaan riskin kyseisen tuotteen sivuvaikutusten johdosta, helpommalla pääset todennäköisesti kun turvaudut korvaushoitotuotteisiin joilla ei vastaavia sivuvaikutuksia ole. Uusin vaihtoehto Champix tableteille on nikotiiniannospussit, nämä ovat osoittautuneet todella tehoikkaiksi apuvälineiksi tupakasta eroon pääsemisen apukeinona.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *