Nikotiini inhalaattori

Nikotiini inhalaattori

Inhalaattori

Inhalaattorilla tarkoitetaan lääkkeen nauttimiseen tarkoitettua apuvälinettä. Inhaloitavat lääkkeet vaikuttavat äärimmäisen nopeasti ja ovat loistavia apuja esimerkiksi nikotiinikorvaushoidossa sekä astman ja keuhkoahtaumataudin hoidossa.

Inhalaattoria käytetään inhaloimalla, tämä tarkoittaa käytännössä sisäänhengitystä. Yleisesti inhalaatio kuitenkin käsitetään lääkevalmisteen antotapana.

Inhalaattori tupakoinnin lopettamisen apuna

Nikotiini inhalaattoria käytetään yleensä apukeinona nikotiinikorvaushoidossa lopettavien tupakoitsijoiden keskuudessa. Laitetta käytetään savukkeen tapaan, tämä onkin hyvä keino mikäli kyseessä on enemmänkin tapariippuvuus kuin fyysinen riippuvuus. Lähimpänä inhalaattoria vaihtoehtoisista nikotiinituotteista lienee sähkösavukkeet.

Kuinka käyttää nikotiini inhalaattoria

Kuvassa nikotiini inhalaattori purettuna.

Yleisimmissä malleissa käyttö aloitetaan avaamalla suukappale jolloin patruunalle tarkoitettu sijainti paljastuu näkyviin. Tämän jälkeen suukappaleeseen asetetaan patruuna ja osat asetetaan takaisin yhteen. Patruuna suositellaan käytettäväksi kahdentoista tunnin kuluessa. Laite on nyt valmis käytettäväksi.

Laitetta käytetään samoin kuin perinteistä savuketta tai sähkötupakkaa, huulet asetetaan suukappaleen ympärille ja hengitetään sisään. Inhalaattoria käytettäessä pyritään kuitenkin siihen, että nikotiini imeytyy elimistöön suun limakalvoilta eikä keuhkoista. Nikotiinia inhalaattorista vapautuu kuitenkin huomattavasti vähemmän kuin perinteisistä savukkeista, saman vaikutuksen saamiseksi inhalaattoria tuleekin imaista noin kymmenkertainen määrä.

Yhden inhalaattorin nikotiinipatruunan vastaavuutta savukkeissa voidaan verrata niin, että yksi patruuna vastaa neljää perinteistä savuketta. Yksi patruuna riittää noin kahdenkymmenen minuutin yhtäjaksoiseen käyttöön. Patruunaa ei tarvitse kuitenkaan käyttää kerralla loppuun vaan sitä voi käyttää jaksoittain. Kun patruuna on tyhjä, voit poistaa sen inhalaattorista samalla tavoin kuin alussa asensit sen sinne.

Nikotiini inhalaattori hoito

Hoito suositellaan suorittamaan kolmessa portaassa:

 • Ensimmäiset kolme kuukautta käytä 4-12 nikotiinipatruunaa vuorokaudessa.
 • Seuraavat kolme kuukautta pyri pienentämään päivittäistä annosta asteittain.
 • Kuuden kuukauden jälkeen mikäli käytät enää patruunan tai kaksi päivässä, pyri lopettamaan tuotteen käyttö kokonaan.

Nicorette inhalaattori sivuvaikutukset

Otimme esimerkiksi haittavaikutuksista Suomen suosittuimman inhalaattorin joka tulee Nicorettelta. Tässä listattuna tuotteen yleisimmät mahdolliset sivuvaikutukset:

 • Huimaus
 • Päänsärky
 • Uniongelmat
 • Pahoinvointi
 • Oksentelu
 • Vatsavaivat
 • Suutulehdukset
 • Kivut suussa ja nielussa
 • Yskä
 • Nikottelu
 • Lisääntynyt syljeneritys
 • Tukkoinen nenä
 • Lihaskivut

Nicorette inhalaattori hinta

Inhalaattorit eivät ole mitään kaikista halvimpia nikotiinikorvaushoitotuotteita. Yksi inhalaatiokapseli maksaa pakkauskoosta riippuen 0,59-0,65 euroa. Monet nauttivat yhden kapselin kerrallaan putkeen, tästä voi laskea että käytölle kertyy melko pikaisesti todella suuri hintalappu.

Vaihtoehto Nicorette inhalaattori -tuotteelle

Mikäli mahdollisten sivuvaikutusten lista näyttää liian hurjalta, on olemassa vaihtoehtoja nikotiinikorvaushoitotuotteiksi avuksesi tupakoinnin lopettamiseen. Tällä hetkellä yksi suosituimmista apukeinoista tupakoinnin sekä nuuskaamisen lopettamiseen ovat nikotiinipussit. Nikotiinipussit ovat perinteisen pussinuuskan tapaan käytettäviä tuotteita.

Ero nuuskaan on kuitenkin se, että nikotiinipussit eivät sisällä ollenkaan tupakkakasvia. Mikäli haluat kokeilla kyseisiä tuotteita, kannattaa suunnata Suomessa markkinoita hallitsevaan verkkokauppaan, sen löydät tuosta alapuolella olevasta linkistä:

WWW.NIKOTIINIPUSSIT.COM

Nikotiinipussit.comin tuotteita on täysin laillista tilata Suomeen. Kyseinen kauppa on saavuttanut hurjan suosion ja heidän sosiaalisen median tilien kautta voit lukea, kuinka heillä on tuhansia tyytyväisiä asiakkaita.

Markkinoilla on myös muita kauppoja, niistä et voi kuitenkaan varmuudella tietää ovatko tuotteet juuri sitä mitä pitäisi, vai lähettävätkö he reseptilääkkeiksi luokiteltavia liian vahvoja nikotiinipusseja sinulle. Alla vielä kuva tällä hetkellä Suomen suosituimmasta nikotiinipussituotteesta, joka löytyy nikotiinipussit.comilta tietenkin yksinoikeudella.

Ice Frost
Ice Frost on todella jäätävä minttupussi joka saa haukkomaan henkeä raikkaudellaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *