Nuuskan tuonti 2022

Nuuska Haaparanta 2022

Nuuskaa Haaparannasta 2022

Seuraavassa tekstissä käsittelemme mahdollisia muutoksia nuuskan tuontirajoituksiin ja nuuskan lailliseen asemaan Suomessa. Suomessa nikotiinipolitiikan työryhmä on antanut asian suhteen omia näkemyksiään siitä, kuinka nuuskaa tulisi heidän mielestään säännellä Suomessa.

Kyseisen työryhmän koostumus on hieman kyseenalainen, osa jäsenistä saa suoraa hyötyä lääkefirmojen kautta ajamalla Nicoretten ja muiden korvaushoitotuotteiden myyntiä ylöspäin välittämättä todellisista kansanterveydellisistä vaikutuksista.

Ehdotukset nuuskan sääntelylle vuonna 2022

Seuraavaksi hallituksen vuoden 2021 tupakkalain esimateriaaleista suora lainaus ehdotuksesta nuuskan laillisen aseman suhteen Suomessa:

”Työryhmä ehdotti, että nuuskan matkustajatuontia rajoitettaisiin nykyisestä 1 000 grammasta 100 grammaan vuorokaudessa. Työryhmän mietinnöstä annetuissa lausunnoissa ehdotettiin lisäksi muun muassa, että matkustajatuonnin aikarajat poistettaisiin tai että nuuskan maahantuonti kiellettäisiin kokonaan.

Valmistelun aikana on arvioitu, että nuuskan maahantuontia koskevien säännösten muuttaminen edellyttäisi laajempaa kokonaistarkastelua. Työryhmän ehdotusta ei siten ole tarkoituksenmukaista toteuttaa tämän hallituksen esityksen yhteydessä.”

Edelliset kappaleet ovat suoria lainauksia hallituksen vastauksista tupakkapoliittisen työryhmän ehdotuksiin seuraavan tupakkalain muutoksista joita on tulossa. Hallituksen vastineesta on pääteltävissä että työryhmän esittämiä kiristyksiä ei tulla laittamaan käytäntöön, vaan nykyinen tilanne tulee säilymään ennallaan.

Tästä voidaan päätellä että nuuskan hankkiminen tulee säilymään entisellään, samat tuontirajat kuin aiemminkin ovat olleet voimassa jäävät ennalleen. Pimeät nuuskamarkkinat todennäköisesti säilyttävät markkina-asemansa, tämä johtuu siitä, että kiristyksiä salakuljettamisesta johtuviin rangaistuksiin ei myöskään ole näkyvissä tulevaisuudessa.

Positiivisena puolena voidaan nähdä että nuuskalle on tullut korvaavia korvaushoitotuotteita markkinoille, esimerkkinä pitkään kaupoissa tarjolla ollut Zonnic sekä suuren suosion saavuttaneet Nikotiinipussit.comin tuotteet.

Nikotiinipussit netistä

Nuuskaan korvaaminen nikotiinipusseilla kasvattaa suosiota räjähtävällä vauhdilla, Suomen suurin nikotiinipussikauppa on Nikotiinipussit.com. Kyseisen kaupan valikoimista löydät esimerkiksi seuraavat Dope-nikotiinipussien tuotteet:

Dope Lime Smash on tuorein uutuus Dopen nikotiinipussivalikoimissa, tässä pieni esittelyvideo kyseisestä tuotteesta:

Mikäli haluat lopettaa tupakoinnin tai nuuskaamisen pääset tilaamaan Dopen nikotiinipusseja tästä linkistä:

Nikotiinipussit netistä

Nikotiinipussien tilaaminen Suomeen Nikotiinipussit.comin verkkokaupasta on täysin laillista, kaikki tuotteet ovat nikotiinipitoisuudeltaan 4mg per pussi tai alle. Vahvuus on Suomen lakien mukaan sellainen, että ne ovat lain mukaan itsehoitotuotteita joita saa tilata postitse omaan käyttöön kolmen kuukauden käyttöä vastaavan määrän. Kolmen kuukauden käyttöä vastaava määrä on 108 purkkia ja tämä onkin suosituin määrä jota kyseisestä kaupasta tilataan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *