Tupakoinnin lopettaminen ja koronavirus

Korona ja tupakointi

Koronavirus ja nikotiini

Maailmalla jyllää tällä hetkellä suuri epidemia koronaviruksen johdosta ja tämä vaikuttaa varmasti meidän kaikkien jokapäiväiseen elämään jossakin muodossa. Koska kyseinen virus aiheuttaa hengitystieinfektioita, on tärkeää pitää huolta itsestään, ja hapenottokyky on tärkeä osa kokonaisterveyttä. Tästä syystä mikäli tupakoinnin lopettaminen ei ole aiemmin ollut mielessä, viimeistään nyt kannattaa harkita vakavasti olisiko se ajankohtaista.

Useilla henkilöillä kuitenkin tupakasta eroon pääseminen on melko haasteellista, tupakoinnin lopettamisen esteenä on yleensä tapa- sekä nikotiiniriippuvuus. Näitä kompastuskiviä on kuitenkin mahdollista lieventää käyttämällä korvaushoitotuotteita jolloin nikotiininpuute ei pääse yllättämään tavoitteessasi savutonta elämää kohti.

Itse nikotiini ei ole potentiaalinen riskitekijä tutkimusten mukaan koronaviruksen vakavuuden suhteen, joissakin tutkimuksissa on jopa löytynyt viitteitä siitä että nikotiini voisi olla potentiaalisesti positiivinen vaikuttaja ehkäisemään koronavirusta. Tupakoinnin lopettamisen yhteydessä parhaat nikotiinikorvaushoitotuotteet ovat todennäköisesti nikotiinipussit.

Nikotiinituotteet netistä

Valitettavasti Suomessa ei ole kuitenkaan myynnissä tällä hetkellä kelvollisia nikotiinipusseja, niitä täytyy siis hankkia verkkokaupan kautta. Luotettavimmat verkkokaupat jotka voivat avustaa sinua tupakoinnin lopettamisessa nikotiinipussien avulla ovat selvästi www.nikotiinipussit.com ja www.nicofy.fi. Näistä kahdesta verkkokaupasta tilatessasi voit olla varma että tuotteet joita tilaat ovat sellaisia joita saa Suomeen lakien mukaan ongelmitta maahantuoda. Mikäli tilaat joistain epämääräisistä ulkomaisista verkkokaupoista, on olemassa riski että tuotteet ovat liian vahvoja, jolloin ne katsotaan tullin toimesta reseptilääkkeiksi ja ne takavarikoidaan, sekä tulee myös rikosoikeudelliset seuraamukset päälle.

Tupakoinnin lopettaminen kannattaa

Tupakoinnin lopettaminen koronaviruksen johdosta on siis kannattava päätös, nikotiinista ei kuitenkaan tarvitse välittömästi luopua mikäli nauttii sen käyttämisestä. Toki tupakasta eroon pääseminen on aina ihmiselle loistava henkilökohtainen saavutus vallitsevasta maailmantilanteesta riippumatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *