Veroseuraamukset nuuskasta

Salakuljetettua nuuskaa

Nuuskan salakuljetus ja jälleenmyynti

Nuuskan salakuljettaminen Suomeen Haaparannasta on melko yleistä toimintaa. Koska raja on avoin, eikä erillisiä maahantulotarkastuksia tai jatkuvaa valvontaa ole, nuuskaa haetaan yleensä paketti- sekä farmariautoin ja välitetään eteenpäin Suomessa. Koska nuuska on verrattain edullista Haaparannassa tämä on salakuljettajille kannattavaa toimintaa jolla voi tehdä suuria rahallisia voittoja.

Rikosoikeudelliset seuraamukset

Mikäli tällaisen toiminnan harjoittamisesta jää kiinni, kyse on rikosoikeudellisesti salakuljetus- sekä verorikoksista. Laittomasti maahantuotua nuuskaa ostaessa ostava henkilö syyllistyy laittomaan tuontitavaraan ryhtymiseen.

Nuuskan verotusarvo tuomioistuimissa on verohallinnon ohjeistuksen johdosta tulkittu tupakkaverolain muuta tupakkaa sisältävänä tuotteena. Nykyisen tupakkaverotaulukon mukaisesti tämä verotusarvo on 60% tuotteen vähittäismyyntihinnasta. Tässä tulee kuitenkin huomioida, että ei tarkoiteta 60% sen hinnan päälle jonka verran nuuska maksaa kun ostat sitä Ruotsissa, vaan mennään verohallinnon itse määrittelemän vähittäismyyntihinnan mukaan (joka luontaisesti on aivan posketon).

Esimerkkitapaus

Esimerkkitapauksena mainittakoon tämä Haaparannan tuliaisia kuskannut mies, joka tuomittiin maksamaan 369000 euroa tupakkaveron muodossa, sen johdosta että hän oli tuonut Suomeen 1145 kiloa nuuskaa. Tuosta voidaan siis päätellä että mahdollinen veroseuraamus kilolle nuuskaa on 372 euroa, pienetkin määrät siis kerryttävät nopeasti suuret kustannukset jälkikäteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *