Vesipiippu

Vesipiippu

Vesipiippu on itämainen tupakointiväline jonka avulla voidaan polttaa esimerkiksi yrttejä tai hedelmiä. Sitä kutsutaan kolmella erilaisella nimellä, vesipiippu, hooka ja shisha.

Vesipiipun käyttö Suomessa on lisääntynyt huomattavasti viimeisien vuosien aikana maahanmuuttovirran johdosta, shisha on vahva osa paikallista kulttuuria esimerkiksi Lähi-idässä.

Vesipiippuja eksoottisessa myymälässä

Shisha ja sen osat

Vesipiippu koostuu neljästä erilaisesta osasta. Seuraavassa luettelossa esittelemme mitkä ne ovat:

  • Ensimmäinen osa on pesä. Pesään laitetaan poltettava materiaali, se voi olla esimerkiksi muussattua hedelmää. Tämän jälkeen materiaali peitetään foliolla jossa on reikiä ja lopuksi höyrystetään kuumalla hiilellä.
  • Pesä asetetaan seuraavan osan eli lasisen pullon päälle, pullo täytetään tätä ennen vedellä pullosta löytyvään merkkiviivaan asti.
  • Kolmas osa on putki joka johtaa höyryn/savun pesästä lasiseen pulloon.
  • Viimeisenä osana on letku joka kiinnitetään lasisen pullon yläosaan niin että se ei mene pullon sisällä vedenpinnan alapuolelle.

Kun ilmaa imetään letkun kautta hiili pesässä kuumenee ja höyrystää poltettavan materiaalin. Pesästä höyry/savu menee veden läpi suodattuen letkuun josta se etenee polttajan kehoon.

Vesipiipun terveysvaikutukset

Verrattuna esimerkiksi perinteisten savukkeiden polttamiseen vesipiippu on huomattavasti vähemmän haitallinen vaihtoehto. Osa epäterveellisistä karbonyyleistä suodattuu lasipullossa olevaan veteen, shisha on terveysvaikutuksiltaan melko hyvin verrattavissa sähkötupakkaan.

Shishassa voi polttaa myös nikotiinittomia materiaaleja, esimerkiksi aiemmin artikkelissa mainitut hedelmätahnat voivat olla nikotiinittomia tuotteita.

Vesipiipputupakka netistä

Vesipiipputupakan tilaaminen netistä on kiellettyä mikäli poltettava tuote sisältää tupakkakasvia. Mikäli poltettavaksi tarkoitettu seos ei sisällä tupakkaa sitä saa tilata verkkokaupoista itselleen, tällaiset tuotteet luokitellaan tullissa poltettavaksi tarkoitetuiksi kasviperäisiksi tuotteiksi.

Tällä hetkellä vallitseva Suomen tupakkalaki ei siis kiellä tupakkaa sisältämättömien vesipiipputupakkatuotteiden tilaamista netistä.

Vaihtoehto vesipiipputupakalle

Mikäli haluat nauttia nikotiinia mutta vesipiippu tuntuu liian hankalalta tai epäterveelliseltä vaihtoehdolta, on olemassa muutamia muitakin tuotteita joita voit käyttää.

Paras vaihtoehto nikotiinin nauttimiseen on nikotiinipussit, esimerkiksi tällä hetkellä Suomen suosituimmat nikotiinikorvaushoitotuotteet ovat Ice, Paz ja Dope nikotiinipussit. Kyseisiä tuotteita voit tilata netistä alapuolella olevan linkin kautta täysin laillisesti:

Nikotiininuuskaa netistä

Paz Spearmint nikotiinipussit
Intiassa valmistetut Paz Spearmint nikotiininuuskat ovat saapuneet Suomen markkinoille.

Kuvassa Pazin uusin tuote Spearmint 4mg nikotiininuuska. Tämäkin tuote on tilattavissa Nikotiinipussit.comin verkkokaupasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *